KIRŞEHİR KAMAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Kaman Türk Telekom Osman Kulaksız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin; Erasmus+ Kapsamında AB projeleri kabul edildi.

ÖĞRENCİLER AVRUPA’DA STAJ YAPACAKLAR  ... 
Kaman Türk Telekom Osman Kulaksız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin; Erasmus+ Kapsamında AB projeleri kabul edildi.

Kaman Türk Telekom Osman Kulaksız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin;

Erasmus+ Kapsamında AB projeleri kabul edildi.


ÖĞRENCİLER AVRUPA’DA STAJ YAPACAKLAR   

 

2015 yılı teklif çağrısı döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında Kaman Türk Telekom Osman Kulaksız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Bodur Meyve Yetiştiriciliğinde Budama ve Terbiye Teknikleri” isimli proje kabul edildi.

 

Proje kapsamında, Kaman Türk Telekom Osman Kulaksız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören 20 öğrenci ve beraberinde 2 refakatçi öğretmen Avrupa’ya gidecekler, 2 hafta süreyle Modern Bodur Meyve Yetiştiriciliğinin Bakımı, Budama ve Terbiye Teknikleri konusunda teorik ve pratik mesleki eğitim alacaklar.  Proje konusu ile ilgili tarım işletmelerinde ve Meyvecilik kuruluşlarda uygulama yapacaklar.

 

Proje koordinatörlüğünü Kaman Türk Telekom Osman Kulaksız Mesleki ve Teknik Lisesinin yaptığı projenin yerel ortaklarını, Çankırı Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konya-Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Burdur-Tefenni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oluşturmakta, yurt dışı ortakları ise Almanya, Belçika, Hollanda ve Macaristan’ da bulunmaktadır.

 

Söz konusu projesi kapsamında; projenin yerel ortağı olan Çankırı Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 10 öğrenci ve 1 refakatçi öğretmen,  Konya-Çumra Çatalhöyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 10 öğrenci ve 1 refakatçi öğretmen,  Burdur-Tefenni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 20 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen olmak üzere toplam 60 öğrenci ve beraberinde 6 refakatçi öğretmen Avrupa ülkelerine gönderilerek 2 hafta süreyle proje konusunda teknik çalışmalar yapacaklar.

 

Bu proje ile Tarım Teknolojileri alanındaki öğrencilerinin; Bodur meyve ağaçlarına uygun bir şekil verilmesi, kalitenin iyileştirilmesi için budama ve terbiyenin teknik yönleri konusunda, meslekî bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeleri, iş hayatına uyumları, tarım sektöründeki gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmeleri, Bodur meyvecilikle ilgili okulda olmayan makine, tesis, araç-gereci tanımaları, yabancı dil öğrenmeleri, günümüz modern meyvecilik koşullarını yakından takip etmeleri, için AB ülkelerindeki tarım işletmelerinde staj çalışması yapmaları amaçlanmıştır.

 

Proje ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Sinan YILMAZ“ 2015 yılı Teklif Çağrısı döneminde Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği projeleri kapsamında, Türkiye genelinde toplam 1944 hareketlilik projesi hazırlanarak Ulusal Ajansa sunulmuş, bu projelerden 209 proje desteklenmeye değer bulunmuştur. Okulumuzun kabul edilen projeside, 2015 yılında Türkiye genelinde kabul edilen bu 209 proje arasına girmiştir.

 

Avrupa Birliğinin mali desteği ile Uluslararası ölçekte projeler gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hem ilimiz için hem de Okulumuz için oldukça gurur vericidir.

Proje çalışmalarımızda, Tarım alanında eğitim veren Türkiye’deki diğer Meslek Liseleri ile ortaklık yaparak çalışmalarımızı ülke geneline yaymaktayız. Mesleki eğitimde kalitenin artırılması ve aynı zamanda bölgemizin gelişimine katkı için AB çalışmalarımız devam edecektir. dedi.

 

Okul Müdürü Sinan YILMAZ, Projede emeği geçen mesai arkadaşlarına, projeye destek veren yetkililere ve projede yer alan ortak okullara teşekkür etti.

 

Projenin toplam hibe tutarı 112.262 Avro’dur. Projenin bütün masrafları AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Leonardo da Vinci Programı tarafından karşılanacaktır.

 

21-03-2016

 

21-03-2016

Gaffar Mh. Atatürk Cad. Hükümet Konağı 4.Kat Kaman/KIRŞEHİR - 0386 712 49 52

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.